Καλησπέρα και από μένα. Θα ήθελα μετά από πολλά χρόνια κατοχής να σας παρουσιάσω το 5 digit Submariner μου. Πρόκειται για ένα TC Sub V6 το οποία αγόρασα από τον Tomas Caddell τον Νοέμβριο του 2015. Θωρείται το holy grail των 5 digit submariners μιας και ήταν άψογο out of the box. Όμως στην πρόοδο του χρόνου αποφάσισα να μπω στο κυνήγι δημιουργίας του άψογου. Έτσι αποφάσισα να γίνει superfranken. Ως ώρας φοράει γνήσιο Rolex insert, γνήσιο κρύσταλλο Rolex non AR γιατί ήθελα να ειναι περιοδικά σωστό μιας και πρόκειται για μοντέλο 2003. Έκανα στεγανοποίηση και ελέγχθηκε σε πίεση 100 μέτρων. Τα επόμενα βήματα είναι τα εξής:
1. Αλλαγή μηχανισμού από τον 2824 elabore σε 3135 clone με γνήσιες γέφυρες Rolex για το ιδανικό power reserve.
2. Αλλαγή του Kensington dial που φοράει τώρα(αν και αυτό είναι απαράμιλλης ποιότητας) σε γνήσιο Rolex 16610 dial. Είπαμε κυνηγάω το απόλυτο.
3. Αλλαγή του V3 δίσκου ημερομηνίας(που και αυτός ήταν όσο πιο κοντά στο γνήσιο με το σωστό λευκό χρώμα και fonts) σε γνήσιο δίσκο ημερομηνίας Rolex.
4. Γνήσιοι δείκτες.
5. Γνήσιο Rolex clasp.
Η κάσα και το μπρασελέ των TC Subs είναι άψογα.
Και με αυτά πιστεύω πως πια θα έχει αγγίξει το απόλυτο. Άργησα να μπω σε αυτό το μονοπάτι γιατί αφενός τα γνήσια ανταλλακτικά έχουν δυσκολία ανεύρεσης, κόστος μεγαλύτερο μιας και η διάθεση τους γίνεται από την πίσω πόρτα και αφετέρου δεν μπόρεσα ως ώρας να βρω κάποιον watchmaker που να είναι γνώστης και να θέλει να αναλάβει κάτι τέτοιο. Επίσης πάντα είχα το φόβο μήπως χάσω το ρολόι ή μου αφαιρέσουν γνήσια ανταλλακτικά που ήδη φοράει. Οπότε πια χάριν δύο ατόμων του Μαριου και του Κωνσταντίνου που γνώρισα το όνειρο απέκτησε σκοπό και ξεκίνησε η υλοποίηση του, μετά από 8 χρόνια περίπου. Ξέρω πως το κόστος θα ξεφύγει (ήδη η αγορά του ρολογιού μαζί με τα mods που έχουν γίνει ως ώρας έχουν φτάσει αισίως τα 1330€ και υπολογίζω ότι πάει αρκετά ακόμη) αλλά θα είναι κάτι που ‘’έχτισα’’ σιγά σιγά και για μένα αυτό έχει μεγάλη σημασία. Το ταξίδι για μια ιδιοκατασκευή.
Σας δείχνω λοιπόν το καμάρι μου με τα mods που έχουν γίνει ως ώρας και αναφέρω στην αρχή του post. Και εννοείται θα ακολουθήσει αρκετό υλικό από το ταξίδι αυτό. Υπήρχαν στιγμές που σκέφτηκα να το πουλήσω και να πάω για το γνήσιο 16610. Γιατί μόνο αυτό το μοντέλο με ενδιαφέρει. Αλλά οι τιμές πλέον έχουν ξεφύγει και ότι έψαξα δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση και σε κάποια έλειπαν χαρτιά ή κουτί. Και αφού το TC Sub είναι κατ έμε το καλύτερο 5 digit sub που το κάνει την ιδανική βάση για να γίνει superfranken είπα να ακολουθήσω αυτό το δρόμο.
Sent from my iPhone using Tapatalk