Πολύ λογικό αλλά δεν έχει κάποια υπόσταση ως μέτρο σύγκρισης.
Είναι πολύ διαφορετικά τα έξοδα - φορολογία ενός συννεταιρισμού καταστημάτων στην δυτική ακτή
ακόμα και με τις καλύτερες συνθήκες που θα μπορούσε κάποιος να έχει στην ελλάδα.
Δεν είμαι κανά φασισταριό, μη με παρεξηγείς, απλά γνωρίζω πολύ καλά τι ζητά το κράτος από ένα κατάστημα
και κάνω μικρές εισαγωγές σχεδόν 20 χρόνια.
Κατάστημα στην αμερική είναι πολύ δύσκολο να βάλει μικρή τιμή. Εκτός του ότι θα ρισκάρει την άδεια του, αν ανοικτεί
από ελληνικό τελωνείο θα είναι άχρηστο γιατί ο τελωνειακός θα αγνοήσει οτιδήποτε γράφει και θα εκτελωνήσει
με την λιανική της εδώ αντιπροσωπείας.
Αυτό σημαίνει, συν τα έξοδα εκτελωνισμού.
Με λίγα λόγια το πακέτο που τρώει ο φίλος σου είναι γνωστό στους περισσότερους.
Λύσεις υπάρχουν για να το εισάγει αλλά θα βγεί στο σύνολο πολύ κοντά αν όχι κάτι παραπάνω.
Είναι ενα ρολόι - εργαλείο, αν χρειαστεί οτιδήποτε ποιός θα τον υποστηρίξει και με τι κόστος;
Προσωπικά θα ζητούσα από τοπικό κατάστημα να το φέρει, ΕΦΟΣΟΝ με καλύπτει με την όποια υποστήριξη χρειαστώ
και γνωστοποιόντας του εξαρχής ότι θα χρειαστώ να μπεί σε δόσεις για να ανταπεξέλθω.
Αν δεν θέλει ο τοπικός έμπορος, προχωράμε στην επόμενη μεγάλη πόλη. Στην Πάτρα για παράδειγμα, 2 κάταστήματα
που έχω συνεργαστεί είναι σοβαροί επαγγελματίες. (τυχαία τους βρήκα, απλά είχαν αυτό που ήθελα)
Τις τιμές που βρήκατε βρίσκω και εγώ, αν είχα ακόμα και "παράνομο" τρόπο θα στο είχα στείλει με pm.
Mε βλέπεις και γράφω τόσα γιατί με ενδιαφέρει να κάνει την δουλειά του ο φίλος σου και ΑΝ είναι προς το
συμφέρον του, να μην βγούν κοροϊδίστικα χρήματα από την χώρα.
Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε την έπαρση του χαζού εγωιστή στην ελλάδα. Βλέπουμε ανθρώπους να αγοράζουν
από το εξωτερικό με γνώμονα το "θα του δείξω εγώ" εννοώντας τον έλληνα έμπορο, (όπου συχνά είναι κατάπτυστος)
κερδίζοντας ελάχιστα και αν, ενώ στην ουσία δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στην οικονομία που το πληρώνουν οι ίδιοι.
Για να πώ και τον πόνο μου, συνήθως απλά ενδυναμώνουν κράτη που είναι οργανωμένα εναντίον μας.
Πόσοι γνωρίζουν με αποδείξεις, πως σχεδόν όλα τα προϊόντα (και όχι μόνο αυτά που κατασκευάζονται εκεί)
από την γερμανία έχουν "προδιαγραφές ελλάδας" και επιλέγονται για εδώ;
το κλείνω εδώ γιατί μπορώ να γράφω ώρες για τις αδικίες που μας κάνουν εκμεταλευόμενοι την σάπια ιδιοσυγρασία
μας, την οποία διδάσκονται επίσημα όπως επίσημα βγαίνουν και διαμαρτύρονται στα κοινοβούλια τους για τους
φθηνούς επιστήμονες από ελλαδα που τους είχαν υποσχεθεί και δεν πήγαν...