@AGGELOS γίνεται μωβ επειδή καθρευτίζει το χέρι μου.
@Dimitris57 ώπα το πήγες στο επόμενο λέβελ. Λογικά δεν θα έψανχα ποτέ τόση λεπτομέρεια αλλά μπράβο για την παρατηρητικότητά σου.
Επίσης αναφέρω ότι διόρθωσαν και την κορώνα όπου αντί για δυο τελείες πλέον έχουν την σωστή παύλα.
Λοιπόν αναφορικά με τον μηχανισμό άκου τι παρατήρησα. Θα τα εξηγήσω με δικά μου λόγια γιατί δεν σκαμπάζω και πολλά.

Λοιπόν στο datejust η κορώνα έχει 4 θέσεις.
Θέση 0 = Η κορώνα είναι βιδωμένη
Θέση 1= Η κορώνα ξεβιδώνει πλήρως και είτε την κινείς προς τα επάνω είτε προς τα κάτω δεν επιρεάζει την ώρα ή την ημερομηνία.
Θέση 2=Τραβάς προς τα έξω την κορώνα επομένως μπορείς να ρυθμίσεις την ημερομηνία.
Θέση 3=Τραβάς από την θέση 2 προς τα έξω πάλι την κορώνα και μπορείς να ρυθμίσεις την ώρα.
Τώρα με τον 2813 μόλις ρύμθιζες την ώρα πατούσες μέσα την κορώνα και αυτή βρίσκονταν στην θέση 1. Οπότε γυρίζοντάς της πάνω ή κάτω δεν επιρεάζονταν ούτε η ώρα ούτε η ημερομηνία.
Με τον 2836-2 όμως διαπίστωσα το εξής. Μόλις ρυθμίσω την ώρα όσο και αν πατήσω την κορώνα προς τα μέσα δεν επαναφέρεται στην θέση 1. Γυρίζει στην θέση 2 με αποτέλεμσα αμα γυρίσω πάνω ή κάτω την κορώνα να ρυθμίζει η ημερομηνία. Διαπίστωσα ότι πρέπει να βυδώσεις στην κορώνα καλά μέχρι να ακουστεί ένα κλικ ώστε όταν την ξανανοίξεις να είναι στην θέση 1 αλλίως αν δεν ακουστεί το κλικ ή δεν βιδώσεις καλά όταν ξεβιδώσεις πάλι θα βρίσκεται αυτομάτως στην θέση 2 και τα επιρεάζει την ημερομηνία. Δεν ξέρω αν είναι πρόβλημα στον μηχανισμό μου και θέλει επισκευή αλλά αυτό παρατήρησα με μια πρόχειρη ματιά που έριξα.